/Files/Images/news/BaharAzadi-Imami-Coin.png
کدام سکه را بخریم ؟ سکه امامی یا سکه بهار آزادی ؟
تعداد نمایش : 10

هنگام خرید یا فروش سکه‌های طلا، باید درباره انواع آن و مواردی که بر قیمت آن اثر می‌گذار اطلاعات کافی را داشته باشید تا از بروز ضرر مالی، جلوگیری کنید. 

سکه‌های طلا انواع گوناگونی دارند که بسته به وزن، عیار و… با قیمت‌های مختلفی عرضه بازار می‌گردند. در ادامه‌ی این مطلب قصد داریم تا درباره سکه بهار آزادی، سکه امامی و تفاوت‌های این دو نوع سکه صحبت کنیم تا اطلاعات کافی برای خرید سکه طلا را بدست آورید.


۴ تفاوت سکه بهار آزادی با سکه امامی

درآموزش های قبلی باانواع سکه‌ی بهار آزادی و سکه امامی آشنا شدید؛ بهتر است تفاوت‌های هر کدام را نیز بدانید تا  هنگام خرید بتوانید یک انتخاب درست داشته باشید. این سکه‌ها از منظر‌های بسیاری باهم تفاوت دارند که در ادامه‌ی مطلب قصد داریم تا هر کدام از تفاوت‌های سکه‌های بهار آزادی و امامی را باهم مقایسه کنیم.

۱- تفاوت از نظر ظاهری در طرح

پس از انقلاب اسلامی در ایران، دو نوع سکه طی سال‌های متفاوتی ضرب و عرضه بازار شد.

اولین سکه، سکه طرح قدیم بود که از سال هزار سی‌صد و پنجاه و هشت چاپ و عرضه آن آغاز و تا سال هزار و سی‌صد و هفتاد ادامه داشت. در یک طرف این سکه، سه بار نام حضرت علی (ع) با تذهیب ویژه در قالب یک شش ضلعی طراحی شده و زیر آن نیز عبارت بانک ملی ایران حک شده است. در سمت دیگر این سکه‌ها تصویری از بارگاه مطهر امام رضا (ع) طراحی و زیر آن عبارت اولین بهار آزادی حک شده است.

دومین طرح سکه‌های بهار آزادی، به نام سکه امامی یا طرح جدید در سال هزار و سی‌صد و هفت طراحی و بعد از آن عرضه بازار گشت. یک طرف این سکه‌ها همان ‌طور که از نامشان پیداست، تصویری از بنیان‌گذار جکهوری اسلامی ایران یعنی امام خمینی‌  (ره) حک شده و در سمت دیگر تصویر، تصویر بارگاه امام رضا‌ (ع) حک شده است.

همانطور که متوجه شدید، این دو سکه از نظر ظاهری تنها یک تفاوت دارند و آن هم تذهیب نام امام علی‌ (ع) در سکه‌ طرح قدیم و تصویر امام خمینی (ره) در سکه امامی است. سمت دیگر هر دو سکه از نظر ظاهری تفاوتی ندارد و هر دو تصویری از بارگاه امام رضا‌ (ع) را نشان می‌دهند.

۲- تفاوت از نظر قیمت

سکه‌های طرح جدید نسبت به سکه‌های طرح قدیم از ارزش ریالی بالاتری برخوردار هستند. در گذشته تفاوت قیمت میان این دو سکه از هزار تا سه هزار تومان متغییر بود اما امروزه با وجود بالا رفتن قیمت طلا، این تفاوت قیمتی به 250 تا 500 هزار تومان رسیده است.

توجه داشته باشید از نظر قیمت، سکه‌های طرح قدیم یا بهار آزادی همواره از سکه‌های طرح جدید یا امامی ارزان‌تر هستند. (هر چند که اختلاف قیمت می‌تواند متغیر باشد.)

۳- تفاوت از نظر تعداد متقاضیان و خریداران

بیشتر متقاضیان و خریداران سکه، علاقه دارند تا سکه‌های طرح جدید را خریداری کنند. به همین علت است که در بازار طلا و جواهرات، بیشتر شاهد خرید و فروش سکه‌های امامی هستیم تا سکه‌های بهار آزادی.

یکی از دلایل بروز اختلاف قیمت میان سکه‌های طرح جدید و قدیم‌ هم همین مورد است. از آن‌جا که تقاضای خرید سکه طرح جدید بیشتر است؛ روند فروش سکه‌های طرح قدیم سیر نزولی خود را طی می‌کند و برای همین ارزش و اعتبار آن پایین‌تر است.

۴- وزن سکه طرح قدیم

سکه‌‌ی بهار آزادی در طرح قدیم و طرح جدید، از نظر وزن هیچ تفاوتی ندارند. هر دو نوع این سکه‌ها با وزن ۸/۱۳۹۵۸ گرم و عیار ۹۰۰ در هزار چاپ و ضرب می‌گردند.


میزان رشد سکه بهار آزادی در مقایسه با سکه امامی

اگر قصد خرید سکه برای سرمایه گذاری را دارید، احتمالا به این موضوع فکر کرده‌اید که خرید کدام سکه برای شما ارزش بیشتری خواهد داشت.

بررسی روند‌ رشد ارزش ریالی سکه‌های گوناگون نشان می‌دهد که سکه‌های بهار آزادی کمترین میزان افزایش ارزش ریالی را به خود اختصاص می‌دهند. در حالی که ربع سکه با بیشترین میزان افزایش ارزش ریالی، در رتبه اول قرار دارد.

از طرفی هنگام مقایسه روند صعود ارزش ریالی سکه‌ی بهار آزادی در مقایسه با سکه امامی متوجه می‌شویم که سکه امامی تا یک و نیم برابر بیشتر از سکه تمام بهار آزادی افزایش قیمت داشته در نتیجه برای خریداران و صاحبان خود، سود بیشتری دارد.


آدرس
تماس با ما
  • آدرس : فروشگاه مرکزی: تهران، بین فلکه اول و دوم صادقیه، بازار بزرگ طلا و جواهر شبنم پلاک   5
  • تلفن :   44229807  و 44263802  و 44263801
  • آدرس : فروشگاه شماره 1 : بین فلکه اول ودوم صادقیه جنب بانک اقتصاد نوین پلاک  1138
  • تلفن  :   44241800  و  44242006
  • آدرس دفتر : تهران، فلکه دوم صادقیه، برج تجاری،اداری گلدیس، طبقه سیزدهم، واحد 1305
  • تلفن  :  44268041  و  44240791
  • پشتیبانی آنلاین واتساپ و تلگرام :  09901020727
نمادهای اعتماد

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد ساماندهی

logo-samandehi

نماد کسب و کارهای مجازی

نماد ssl

نماد انجمن صنفی کسب و کار

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت  sekehsarmayeh.com بوده و هر گونه کپی برداری و استفاده از آن بدون اجازه پیگرد قانونی دارد.  (سیستم محتوای پارس)